Zeearend – Haliaeetus albicilla

Zeearend1.jpgZeearend2.jpgZeearendbreed.jpgZeearendvlucht11.jpgzeearendvlucht.jpgzeearendvlucht1.jpgzeearendvlucht10.jpgzeearendvlucht12.jpgzeearendvlucht2.jpgzeearendvlucht3.jpgzeearendvlucht4.jpgzeearendvlucht5.jpgzeearendvlucht6.jpgzeearendvlucht7.jpgzeearendvlucht8.jpgzeearendvlucht9.jpgfullshot.jpgpalingjacht.jpgpalingjacht1.jpgpalingjacht10.jpgpalingjacht11.jpgpalingjacht12.jpgpalingjacht13.jpgpalingjacht14.jpgpalingjacht2.jpgpalingjacht3.jpgpalingjacht4.jpgpalingjacht5.jpgpalingjacht6.jpgpalingjacht7.jpgpalingjacht8.jpgpalingjacht9.jpgzeearend.jpgzeearend1.jpgzeerarend2.jpgzeearendjong.jpgzeerarend3.jpg

Omschrijving

Met een spanwijdte van bijna 2,5 meter is de zeearend één van de grootste Nederlandse vogels. In de vlucht is de zeearend goed te herkennen aan de rechthoekige vleugels met losstaande veren aan de uiteinden. In de vlucht vallen ook de korte, witte staart en de ver uitstekende kop op. De vogel vliegt vaak laag over het water en houdt in de zweefvlucht beide vleugels horizontaal.

De zeearend bouwt van takken een groot nest in de top van een boom, maar soms ook op de rotsen. De zeearend is in Europa mede door invloed van de mens een erg zeldzame roofvogel geworden. In Midden-Europa wordt tegenwoordig veel gedaan om de zeearend als broedvogel te beschermen. Mede door deze maatregelen breidt het broedgebied van de zeearend zich steeds verder uit en in 2006 broedde de zeearend voor het eerst in Nederland.

( bron: vogelvisie.nl )